KOSGEB Yeni Girişimci Desteği Nedir, Nasıl Alınır?

KOSGEB Yeni Girişimci Desteği Nedir?
KOSGEB Yeni Girişimci Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB yeni girişimci desteğini alabilmek için; kişilerin KOSGEB’in sunduğu şartları karşılıyor olması gereklidir. KOSGEB yeni girişimci desteğini almak isteyen kişilere; 100.000 TL’ye kadar sıfır faiz oranı ile ve 50.000 TL’ye kadar da geri ödemesiz olmak üzere toplamda 150.000 TL’ye kadar destek vermektedir.

Sistemimizden KOSGEB 50 Bin TL Kredi Başvurusu Ve Şartları detaylarını öğrenebilirsiniz.

Yeni Girişimci Verilen Destekler Nelerdir?

Yeni girişimcilere verilen destekler şunlardır:

  • KOSGEB yeni girişimcilere işletme kuruluş desteği olarak 2.000 TL vermektedir.
  • KOSGEB yeni girişimcilere kuruluş dönemlerinde alacakları makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım destekleri için 18.000 TL’ye kadar geri ödemesiz destekte bulunmaktadır.
  • KOSGEB yeni girişimcilere geri ödemesiz olarak 30.000 TL’ye kadar işletme giderlerinde destek olabilmektedir. Ancak işletme giderlerinin faturalandırılması gereklidir.
  • Ayrıca KOSGEB geri ödemeli olarak 100.000 TL’ye kadar sabit yatırım desteği de vermektedir.

Yeni Girişimcilere Verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Nedir?

Yeni girişimcilere verilen uygulamalı girişimcilik eğitimi; 32 saatlik bir eğitimdir. Her faaliyet için ayrı olarak verilen bir eğitimdir. KOSGEB girişimcilik eğitimlerinin belirli bir başvuru dönemi bulunmaktadır ve kişiler sadece bu başvuru dönemi içerisinde başvurup, kendilerinin seçtikleri bölgedeki kursa gitmek zorundadırlar. Kişilerin başvuru tarihlerini takip edebilmeleri için; https://www.kosgeb.gov.tr adresine girerek, duyurular kısmını takip etmeleri gereklidir. Ardından ilgili girişimcilik programına e-devlet üzerinden başvurabilmeleri mümkündür.

Ayrıca KOSGEB Ne Kadar Kredi Veriyor? yazımıza bakabilirsiniz.

KOSGEB Yeni Girişimci Desteği Başvurusu İçin Şartlar Nelerdir?

KOSGEB yeni girişimci desteği başvurusu için gerekli şartlar şunlardır:

  • Kişilerin KOSGEB’in girişimcilik programlarına verilen başvuru tarihleri içerisinde başvuru yapmaları, ilgili programı başarı ile tamamlamaları ve sonrasında ilgili girişimcilik programından başarı belgelerini almaları gereklidir.
  • Yeni girişimcilerin KOSGEB’ten destek alabilmeleri için mutlaka KOSGEB’in desteklediği faaliyet alanlarından biri için projelerinin olması gereklidir.
  • Yeni girişimcilerin KOSGEB’in destek programından yararlanabilmeleri için; aynı dönem içerisinde hazırladıkları projeyi birden fazla KOSGEB merkezine destek talebi ile sunmamaları gereklidir.
  • Yeni girişimcilerin KOSGEB’ten destek alabilmeleri için; sundukları projelerinin daha önce KOSGEB tarafından reddedilmemiş olması gereklidir. 3 kereden fazla reddedilen projeler tekrar destek talebi ile sunulamamaktadır.

Göz Atabilirsiniz;

KOSGEB Yeni Girişimci Destek Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

KOSGEB yeni girişimci destek başvurusu için gerekli belgeler şunlardır:

  • KOSGEB’e destek için başvuracak olan yeni girişimcilerin KOBİ beyannamelerinin güncel olması gereklidir ve kayıtları evrak olarak gereklidir.
  • KOSGEB’e destek için başvuracak olan yeni girişimcilerin, ilgili girişimcilik programını başarı ile tamamladıklarına dair belge gereklidir.
  • KOSGEB’e destek başvurusunda bulunacak olan yeni girişimcilerin; iş planları gereklidir.
  • KOSGEB’e destek başvurusunda bulunacak olan yeni girişimcilerin KOSGEB taahhütnamesi gereklidir.

KOSGEB Yeni Girişimci Destek Başvuruları Nasıl Yapılır?

KOSGEB yeni girişimci destek başvurularını yapabilmek için; öncelikle KOSGEB’in girişimcilik eğitimlerine kayıt olmak gereklidir. Ardından kişi girişimcilik eğitiminde; bir işletmeyi nasıl kurabileceğini, işletmeyi nasıl işletebileceğini, iş planını nasıl hazırlayabileceğini, bu süreçte KOSGEB’e yapması gereken başvurularını nasıl yapabileceğini öğrenmektedir.

İlginizi çekebilir: KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Şartları

Kişi kursu başarı ile tamamladıktan sonra; kendisine bir iş planı hazırlamalıdır ve eğitim aldığı sektör ile alakalı bir işletme kurmalıdır. Kişi bu süreçte işletmesine yaptığı masrafları faturalandırmalıdır. İşletmesini kurma işlemini gerçekleştirdikten sonra; ilgili faturalar ve gerekli belgeler ile birlikte KOSGEB merkezine veya KOSGEB’in web sitesine başvuruda bulunması gereklidir. Kişinin bu süreçte işletmesini tamamı ile kapsayan bir iş planı ile başvurması gereklidir. İş planını hazırlarken profesyonel kişilerden de yardım alabilmektedir. KOSGEB kişinin başvurusunu değerlendirdikten sonra eğer olumlu sonuçlandırır ise; kişiye destek vermektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz