TEB EFT Sorgulama Nasıl Yapılır, Ücreti Ne Kadar?

teb eft sorgulama nasil yapilir
teb eft sorgulama yontemleri

Makalenin İçerisinde Neler Var?

TEB EFT işleminin karşı hesaba aktarım süresi mesai saatleri içerisinde yapıldığı takdirde 5 ila 30 dakika arasıdır. TEB EFT / Havale işlemlerinin yapıldığı saat aralığı ise 09.00 ile 17.00 arasıdır. Ertesi güne ertelemek istemediğiniz 17.00 ile 17.15 arasında yapacağınız TEB EFT işlemi için “Geç EFT İşlem Ücreti” adı altında TEB tarafından ek komisyon ücreti tahsis edilmektedir. Saat 17.15’den itibaren yapacağınız EFT’ler ise alıcıya ertesi gün saat 09.00’da ulaşır.

TEB üzerinden yapacağınız EFT işlemlerinde alıcıya ait IBAN numarasını biliyorsanız, alıcının adı ve soyadı ile birlikte işleminizi tamamlayabilirsiniz.

TEB üzerinden resmi ve idari tatil fark etmeksizin mesai saatleri içinde EFT işlemi yapabilrsiniz.

TEB EFT Ücreti Ne Kadar?

TEB’in EFT işlemleri için tahsis ettiği hizmet bedelleri aşağıdaki gibidir:

  • TEB şubeleri üzerinden yapılan havalelerde 34 TL ile 375 TL arası hizmet bedeli tahsis edilmektedir.
  • TEB ATM’leri üzerinden havale yapmak için 4 TL işlem ücreti ödenir.
  • CEPTETEB mobil şube üzerinden ise 5,4 TL EFT ücreti kesilir.
  • CEPTETEB destek merkezi aracılığıyla yapılan EFT’ler ücretsizdir.
  • TEB Telefon Bankacılığı, TEB Yıldız Hattı, TEB Özel Hattı aracılığıyla EFT yapılması halinde 10 TL ödeme talep edilmektedir.

TEB EFT Sorgulama İşlemi

TEB EFT durumunu sorgulama için telefon bankacılığını kullanabilirsiniz. Mesai saatleri içerisinde gönderdiğiniz EFT 5 ile 30 dakika arasında alıcıya ulaşmadıysa 0850 200 0 666 numaralı çağrı merkezini arayıp TEB EFT sorgusu yapabilirsiniz.

EFT sorgulamasının ardından gönderdiğiniz EFT’nin alıcıya ulaşmadığı bilgisini aldığınız takdirde TEB şubesine uğramalı ya da telefon bankacılığı sistemi ile paranızın durumunu kontrol etmelisiniz.

TEB Hesabımdan Göderdiğim EFT Neden Alıcıya Ulaşmadı?

TEB hesabınızdan yaptığınız EFT’nin alıcıya ulaşmamasının pek çok sebebi olabilir. Bu sebepler aşağıdaki gibidir:

  • Müşteri adı ve soyadı tam yazılmamış olabilir,
  • Banka ve şube kodu yanlış girilmiş olabilir,
  • Alıcı ya da gönderici TC kimlik numarası hatalı olabilir,
  • Alıcının çalıştığı banka ile ilgili sorun yaşanmış olabilir,
  • Bakiyenizde yeterli miktarda para bulunmuyor olabilir,
  • EFT işlemi gerçekleşmeden önce hesabınızdan para çıkışı sağlanmış olabilir.

Eğer yanlışlıkla başka bir hesaba EFT yaptıysanız banka ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Yaptığınız EFT işleminde gönderdiğiniz tutar başka bir hesapa geçtiyse ve sizin EFT işlemi sırasında girdiğiniz IBAN ile isim / soyisim bilgileri doğru ise bankaya dilekçe verebilirsiniz.

IBAN, isim ve soyisim gibi bilgileri yanlış girdiyseniz ve bu bilgiler herhangi bir hesap ile uyuşmamaktaysa EFT işlemi ile gönderdiğiniz tutar hesabınıza geri yatırılmaktadır. Bu iade tutarının yatırılmaması durumunda EFT işlemi sırasında gönderilen referans kodu ile bankaya müracaat edip bilgi alabilir ve talebinizi yenileyebilirsiniz

TEB EFT İptal İşlemi Nasıl Olur?

TEB üzerinden yaptığınız EFT işlemini iptal etmek için EFT işleminin alıcının bağlı olduğu bankaya transfer işleminin henüz onaylanmamış olması gerekmektedir.

TEB İnternet bankacılığı kullanıyorsanız müşteri kimliğiniz ve şifreniz ile internet bankacılığı sistemie giriş yaparak EFT işleminizi kontrol edebilirsiniz. Henüz EFT işlemi gerçekleşmemiş ise işlemi kontrol ettiğiniz sayfada bulunan “İptal Et” butonu ile iptal işlemini tamamlayabilirsiniz.

EFT işlemini iptal etmek için telefon bankacılığını da kullanabilirsiniz. Fakat telefon bankacılığı sistemi ile iptal etme işlemini sağlarken müşteri hizmetlerine bağlanmak ve kimlik bilgilerinizi doğrulamak zaman alacağı için EFT işlemini iptal etme fırsatını kaçırmanıza sebep olabilir.

EFT işlemini mesai saatleri dışında verdiyseniz ertesü gün saat 08.00’a kadar TEB EFT işlemini iptal edebilme hakkınız vardır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz