Makalenin İçerisinde Neler Var?
Devlet desteği ile restoran ve lokanta açmak isteyen kişiler KOSGEB’e başvurabilir. Devlet KOSGEB aracılığıyla küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerine bazı destekler sağlıyor. Bu destekler ile yeni bir işyeri açmak mümkün oluyor. Ancak restoran, lokanta için devlet desteğinden yararlanabilmek adına ilk olarak bazı şartların sağlanması gerekiyor. Daha sonrasında da başvurular gerçekleştirilebilir ve devletten alınan restoran ve lokanta desteği ile restoran ve lokanta açılabilir.
Göz atabilirsiniz: Devlet Destekli Kobi Kredisi Nasıl Alınır? (Faizsiz Kredi)
- Çalışan Anneye Devlet Desteği 2020 içeriğe git
- Arıcılık Kredisi Veren Bankalar 2020 içeriğe git
- KOSGEB Bilgisayar Desteği 2020 (Şartları ve Belgeleri) içeriğe git
- Mama ve Bez Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? içeriğe git
- İş Arayan Kayıt Belgesi Nasıl Alınır? içeriğe git
Devlet Restoran Ve Lokanta Açmak İçin Ne Kadar Destek Veriyor?
Restoran ve lokanta açmak için devletin verdiği destek miktarı hibe ve kredide farklıdır. KOSGEB yeni bir restoran açacak olan kişilere hem geri ödemesiz hibe hem de faizsiz geri ödemeye sahip kredi desteği veriyor. Hibe almak isteyen kişiler 50 bin TL’ye kadar destek alabiliyor. Kredi de ise bu tutar 100 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Ancak bu miktarlar desteğin en yüksek tutarlarıdır. Yapılan harcamaya göre verilecek olan desteğin miktarı azalabilir.
Restoran ve Lokanta Desteği Şartları Nelerdir?
Restoran ve lokanta desteği alma koşulları arasında KOSGEB’in düzenlediği girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlamak bulunuyor. KOSGEB bazı kurumlar işbirliğiyle girişimcilik eğitimleri düzenliyor. Bu eğitimlere de katılmak ve eğitimin sonunda başarılı sonuç almak KOSGEB desteği alabilmenin de anahtarıdır. 32 saat süren bu eğitime katılmak için de ilk olarak e devletten eğitime kayıt olunması gerekir. E devlet sistemine giren kişiler Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Başvurusu ekranını açmalıdır. Bu ekrandan kayıt yaptırılabilir ve eğitime dahil olunabilir. Bunun yanı sıra restoran, lokanta için devlet desteğiadına aranan bir diğer şart ise iş planının hazırlanmasıdır.
- 2020 Mantar Yetiştiriciliği Devlet Desteği
- Asgari Ücret Desteği 2020 ’de Devam Edecek Mi?
- KOSGEB Solucan Gübresi Desteği
- Devlet Bursu Ne Kadar?
- KOSGEB Üniversite Mezunu Desteği
KOSGEB Hangi Faaliyetteki Restoranlara Destek Veriyor?
KOSGEB’in destek verdiği restoranlar arasında lokantaların yanı sıra seyyar yemek hizmetleri alanındaki işletmeler de bulunuyor. KOSGEB farklı faaliyetleri olan lokanta ve restoranlara destek sağlıyor. Bundan dolayı da tek bir faaliyet değil farklı alanlarda da hizmet veren bir restoran açılabiliyor. Devletin desteklediği restoranlardan bazıları ise şu şekildedir:
- Catering yani dışarıya yemek hizmeti sunan işletmeler,
- Özel günlerde dışarıya yemek siparişi götüren işletmeler.
Restoran ve Lokanta Desteği İçin İş Planı Hazırlamak Neden Önemli?
Restoran ve lokanta desteği için iş planının önemi kime destek verileceğinin bu plan ile karar verilmesinden dolayı oldukça fazladır. Her yıl yüzlerce kişi KOSGEB’ten destek alabilmek adına başvuruda bulunur. Ancak her başvuru sahibine hibe ya da kredi desteği verilmez. KOSGEB kime destek sağlayacağını hazırlanan iş planına bakarak karar verir. Bu iş planı sayesinde KOSGEB bir işletmeye güvenir ve o işletmenin destek görmeği hak ettiğini düşünür. Bundan dolayı da KOSGEB’e başvuru yapılmadan önce detaylı bir şekilde iş planının oluşturulması oldukça önemlidir.
İş Planında Olması Gerekenler Nelerdir?
İş planında olması gerekenlerden ilki işletmeye ait bilgilerdir. İş planı hazırlayan işletme sahipleri işletmelerine dair tüm detaylı bilgiyi aktarmalıdır. İş planının asıl amacı gelecekte neler yapılacağıdır ancak geçmişte yapılanlar da oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra iyi bir iş planının hazırlanabilmesi için rakip analizinin de iyi bir şekilde yapılmış olması gerekir. Sektörde aynı hizmeti veren rakiplerin neler yaptığı ve bu rakiplerden farklı hangi hizmetlerin sunulacağı iş planının olmazsa olmazlarındandır. Ayrıca bir diğer önemli nokta ise ulaşılmak istenen potansiyel müşterilerdir. Bu müşterilere ulaşmak için hangi yollar izleneceği de iş planına eklenmelidir. Bu şekilde bir iş planının hazırlanması restoran, lokanta için devlet desteği alabilmenin de önemli faktörlerinden birisidir.
Girişimci Hibe Desteği Nasıl Alınır? bu yazımızda bulabilirsiniz.
Bakabilirsiniz;
- https://www.kredivepara.com/kosgeb-makine/
- https://www.kredivepara.com/hali-yikamaci-acmak-icin-kosgeb-destegi/
- https://www.kredivepara.com/girisimci-hibe-destegi-nasil-alinir/
- https://www.kredivepara.com/devlet-destekli-traktor-kredisi-2020/
- https://www.kredivepara.com/devlet-destekli-evlilik-kredisi-nasil-alinir/