Makalenin İçerisinde Neler Var?
Paypal’ı kullanmak istiyorsanız öncelikle Paypal resmi web sitesi üzerinden hesap oluşturmanız gerekmektedir. Hesap oluşturmanın ardında alışverişlerde kullanacağınız kredi kartını tanımlamalı ve sonrasında da internet üzerinden alışverişe başlamalısınız. Bu yazıda Paypal nasıl kullanılır? Paypal kredi kartı nasıl oluşturulur ve Paypal ile nasıl alışveriş yapılır sorularına yanıtlar bulunacaktır.
- Aynı Gün Kredi Kartı Veren Banka Var Mı? İçeriğe Git
- Ziraat Bankası Kredi Kartı Başvuru Sonucu Sorgulaması Nasıl Yapılır? İçeriğe Git
- İş Bankası Kredi Kartı Başvuru Sonucu 2 Yöntemle Sorgulama İçeriğe Git
- QNB Finansbank Kredi Kartı Başvuru Sonucu Öğrenme İçeriğe Git
- Vakıfbank Kredi Kartı İptal Etme Nasıl Yapılır?İçeriğe Git
Paypal hesap açma
Paypal resmi web sitesine giriş yaptığınızda (kaynak kısmında yer alan linke tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz) sağ üst kısımda yer alan “Hesap Açın” butonuna tıklamalısınız. Buradan Bireysel Hesap kısmını işaretleyerek kişisel bilgilerinizi girmeli ve hesabınızı oluşturmalısınız. Hesap türünün seçilmesi ve Devam butonuna basılmnasıyla birlikte karşınıza bilgiler girmenizi isteyen bir ekran açılacaktır. Buradaki bilgileri doğru şekilde girmelisiniz. Şifre oluştururken de bu şifrenin mail şifrenizden farklı olmasına özellikle dikkat etmelisiniz. Herhangi bir şekilde mailinizi ele geçirilse bile PayPal hesabınızın ele geçmemesi açısından bu adım oldukça önemlidir. Hesabınızı bu şekilde oluşturduktan sonra bir sonraki adım hesabınıza kredi kartı tanımlamaktır.
PayPal hesabına kredi kartı ekleme
Paypal hesabınızı oluşturmanın akabinden internetten alışverişlerde kullanacağınız kredi kartınızın ekleme işleminin yapılması gerekmektedir. PayPal dünyadaki en güvenli ödeme sistemlerinden biri olduğundan dolayı kredi kartı bilgilerini vermeye çekinmemelisiniz. Eğer her şeye rağmen bir çekince içerisindeyseniz bu durumda Sanal Kart oluşturabilirsiniz. Kredi kartınızın olduğu bankadan sanal kart talebinde bulunabilir ya da internetten kendiniz bir sanal kart oluşturabilirsiniz. Sanal Kart ile ayırdığınız miktar boyutunda harcama yapılabilir. Sanal kart aynı kredi kartınız gibi özellikleri sahip olduğu için PayPal hesabınıza bu sanal kartı ekleyebilirsiniz.
Bir örnek üzerinden daha detaylı olarak sanal kartın ne olduğuna bakarsak. Varsayalım ki kredi kartınızın limiti 1000TL. Herhangi bir alışveriş yapacaksınız ve internetten alışveriş yapmaya çekiniyorsunuz. Almak istediğiniz ürünün fiyatı varsayalım 110TL. Siz sadece 110TL’yi sanal kartınıza ayırarak almak istediğinizi ürünü gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. Sanal kartınıza siz limit tanımlamadıkça limit hep 0’dır. Bundan dolayı da sanal kart bilgilerinin ele geçirilmesi çalan kişinin hiç bir işine yaramayacaktır.
Bu kısımdaki sorunlara cevap bulduktan sonra kredi kartının nasıl ekleneceğini detaylıca incelersek:
- PayPal ana sayfasında bulunan e-cüzdan kısmına tıklayın ve açılan kısımdan Kart Ekleyin kısmına tıklayın.
- Kartınızla ilgili bilgileri doldurun. Eğer sanal kart oluşturup onu sisteme ekleyecekseniz o zaman direk sanal kart bilgilerini bu kısma girin. PayPal hesap sahibinin adıyla kredi kartı sahibinin adı aynı olmalıdır. Aksi durumda hesabınızda o kart kullanımı onaylanmaz.
- Kredi kartı bilgilerinin onaylanması amacıyla tanımladığınız kredi kartından düşük bir miktar para çekilir. Eğer sisteme sanal kart tanımladıysanız bu işlemleri yapmadan önce sanal kartınızı 10TL gibi bir miktar aktarırsanız işlemler sorunsuz devam edecektir. PayPal sisteminin kredi kartınızdan bu ufak miktarda para çekimini gerçekleştirmesi 1-2 gün sürebilir. Böyle bir durumda endişelenmenizi gerektirecek herhangi bir durum bulunmamaktadır.
- Paranın kredi kartınızdan çekilmesiyle birlikte, dekontunuza bakarsanız açıklama kısmında 4 haneli bir şifre olacağını göreceksiniz. bu şifreyi onay kutusuna girmeli ve kredi kartı ekleme işlemini sonlandırmalısınız. Bu işlemin onaylanmasıyla birlikte artık kredi kartınız sisteme eklenmiş ve kullanıma hazır bir hale gelmiş demektir.
Bu işlem tamamlandığına göre şimdi bir diğer konu PayPal ile internetten alışverişin nasıl yapılacağıdır.
Göz Atabilirsiniz:
- TEB Kredi Kartı Başvuru Sonucu Sorgulaması
- Halk Bankası Kredi Kartı İptal Etme Nasıl Yapılır?
- Garanti BBVA Kredi Kartı Başvuru Sonucu Öğrenme
- Garanti BBVA Bonus Kredi Kartı İptal Etme Nasıl Yapılır?
- TEB Kredi Kartı İptal Etme Nasıl Yapılır?
PayPal ile alışveriş yapma
PayPal ile alışveriş yapabileceğiniz Türk siteleri eskiden pek fazla yokken gittikçe yaygınlaşmaktadır. Herhangi bir alışveriş sitesinden PayPal ile ödeme yapıp yapamayacağınızı öğrenmek için alışveriş sitesinin ana sayfasına bakmanız yeterlidir. Hemen hemen tüm alışveriş siteleri ana sayfalarında ödeme yöntemlerini belirtmektedir. Peki paypal ile nasıl ödeme yapılır?
- Almak istediğiniz ürünleri sepetinize koyarak ödeme sayfasına geçiş yapın.
- Ödeme sayfasından PayPal ödeme seçeneğine tıklayın. İşleme devam edin.
- Şimdiki sayfada PayPal bilgilerini girmeniz gerekecektir. PaylPal mail adresinizi ve PayPal şifrenizi girerek işleminizi gerçekleştirin.
PayPal’da eklediğiniz kredi kartında para olması durumunda ilgili miktar kartınızdan kesilecek ve alışverişinizi gerçekleşmiş olacaktır.
Göz atabilirsiniz: Paypal Nasıl Kullanılır? Paypal Kredi Kartı Ekleme
PayPal hesabınızı sayesinden tıpkı banka hesapları arasındaki para alış verişi gibi PayPal hesapları arasında da para alışverişi mümkündür. Diyelim herhangi birisine bir iş yaptırdınız ve o kişinin PayPal hesabı var. Sizin de PayPal hesabınız varsa havale ve EFT yapmak yerine PayPal hesabınızdan PayPal hesabı olan diğer kişiye ödemesini gönderebilirsiniz. Bunun için karşıdaki kişinin mail adresini bilmeniz yeterlidir.
PayPal bu hizmetinin yanında nakit kart isimli bir kartla da hizmet vermektedir. PayPal Nakit Kart Nedir? yazısını okuyarak bu konu hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Bu İçeriğe Göz Atanların İlgisini Çekecek İçerikler;
- https://www.kredivepara.com/kredi-karti-para-puanlari-ile-alisveris-yapilan-yerler/
- https://www.kredivepara.com/gelir-belgesiz-kredi-karti-veren-bankalar/
- https://www.kredivepara.com/ziraat-bankasi-kredi-karti-iptal-etme/
- https://www.kredivepara.com/sekerbank-kredi-karti-iptal-etme/
- https://www.kredivepara.com/sekerbank-kredi-karti-iptal-etme/
Güncelleme: 25.08.2019