Muhasebede icmal, bu alanda görev alan veya muhasebe ile alakalı bir işte çalışmayı düşünen kişiler tarafından merak edilmektedir. İcmal kelimesi aslen Arapça kökenli olmakla birlikte özet veya bütün anlamına gelmektedir. Muhasebe alanında kullanılan icmal kelimesi, bu alanda yapılan işlemlerin tümü ve özeti şeklinde değerlendirilebilmektedir.
Finansal bir alanla işlemekte olan muhasebede kullanılan icmal, bu alanda gerçekleştirilen işlemlerin cetveli olarak da nitelendirilmektedir. Örneğin geriye dönüp bakılması gereken veya başka bir işle karşılaştırılması gereken bir işin icmali yapılır ve diğer iş ile karşılaştırılması sağlanır. Böylece bilinmesi gereken tüm bilgilerin özeti icmal kavramı sayesinde gerçekleştirilmiş olur.
İcmalin Önemi Nedir?
İcmalin önemi, başta finansal alanlarda çalışan kişiler olmak üzere hemen hemen herkesi ilgilendiren bir işlemdir. İcmalin kelime anlamı özet olmakla birlikte genelde muhasebe de dahil tüm finansal alanlarda uygulanmaktadır. Hal böyle olunca icmalin önemi de pek çok kişi tarafından merak edilen konular arasında yer almaktadır.
İcmalin bu tarz finansal alanlarda önemli bir konumda yer alması, akıllarda pek çok soru işareti bırakmaktadır. İcmal aşağıda yer alan durumlarda uygulanan bir sistem ile çalışmaktadır.
- Borç veren kişilerin takibi
- Borç alan kişilerin takibi
- Kişilerin sahip olduğu hesapların takibi
- Diğer finansal işlemler
Yukarıda yer alan ve takip edilmesi gereken durumlarda icmal uygulanmakta ve günü gününe takip sağlanmaktadır. Yapılan bu takip işlemi ve özetleme durumu sayesinde uygulanması gereken bir sonraki adım daha kolay gerçekleştirilmektedir.
Muhasebe İcmal Tablosu Ne Demek?
Muhasebe icmal tablosu, bu alanda yer almak isteyen kişilerin bilmesi gereken konular arasında yer almaktadır. Muhasebe alanında büyük bir yere sahip olan icmal kavramı, en sık araştırılan konulardan birisidir. Arapçadan geldiği bilinen icmal kelimesi, özet anlamını taşımaktadır. Bu alanda yapılan tüm işlemlerin takibi ve özetinin yapılması icmal olarak adlandırılmaktadır.
Muhasebe alanında yer alan icmal tablosu ise yapılan işlemlerin bir tablo haline getirilmesi olayıdır. Takip edilmesi ve sürekli göz önünde bulundurulması gereken işlemler bir tablo halinde özetlenmektedir. Yapılan bu işleme de icmal tablosu adı verilmektedir.