Kredi Başvurusunda İstenen Belgeler

Kredi Başvurusunda İstenen Belgeler
Kredi Başvurusunda İstenen Belgeler

Makalenin İçerisinde Neler Var?

Bankalarda yapılacak olan kredi başvurularında, birbirinden farklı belgeler istenmektedir. Fakat, birçok farklı banka bulunsa da, istisnalar dışında her kredi paketi için bankaların sizlerden talep edeceği belgeler sabittir. Bundan dolayı, miktarı gözetmeden ne tür bir kredi yapacaksanız, zamandan yana tasarruf edebilmeniz için, belgelerinizi eksiksiz bir şekilde yanınızda bulundurmanız sizlerin faydasına olacaktır. Bunun ardından, ihtiyaç kredisi, konut kredisi, ikinci el ve sıfır taşıt Kredi Başvurusunda İstenen Belgeler aşağıda yer almaktadır.

İhtiyaç Kredi Başvurusunda İstenen Belgeler

Bankalara başvurarak bir ihtiyaç kredisi almak istediğinizi belirttikten sonra, ilk olarak sizden TC kimlik numaranız talep edilecektir. Bunun nedeni, banka görevlisinin sorgulaması gereken ve size ait olan kredi notunuzdur. Eğer, 1300 ve üzerinde bir kredi notunuz bulunuyorsa, banka görevlisi sizlere kredi verebilmek için gereken adımlara başlayacaktır. Bunun için de ilk olarak ihtiyaç kredisi başvuru formu doldurmanız talep edilecektir. Formu doldurduktan sonra ise, şu belgeleri banka görevlisine vermeniz gerekmektedir.

  • Nüfus Cüzdanı veya Ehliyet (Eğer ikisi de yanınızda bulunmuyorsa, pasaportunuzun aslını ya da fotokopisini verebilirsiniz.)
  • Şuan bir işte çalışıyorsanız, son üç aylık maaşınızı gösteren maaş bordronuzu almalısınız. Eğer emekliyseniz, emekli maaşınızı aldığınız hesabın para akış çizelgesini ve emeklilik maaşı belgenizi göstermelisiniz. Son olarak, kendinize ait bir işletmeniz varsa da, gelir tablonuz, son üç yıllık bilançonuz ya da ticaret sicil kaydınızı vermeniz gerekmektedir.

Bu belgeler, ihtiyaç kredisi almak için yeterlidir.

Konut Kredisi İçin Bankanın İstediği Belgeler

Konut kredisi, diğer kredi türleri baz alındığı zaman, çok farklı bir sisteme sahiptir. Gelir belgesi ortak bir belge olsa da, bunun dışında sizden talep edilecek belgeler şu şekilde sıralanacaktır.

  • Eğer, inşaatı bitmemiş bir ev satın almak istiyorsanız, bu durumda yanınızda kat irtifakı ya da inşaat ruhsatı belgelerini bulundurmanız gerekmektedir.
  • İnşaatı tamamlanmış bir konutu satın almak için ise, ev sahibinin kat mülkiyeti ve konutun tapusunun yanınızda olması gerekmektedir. Bunları fotokopileri de yeterli olacaktır.
  • Konut kredilerinde olmazsa olmaz olan ise, ekspertiz raporudur. Bu, evinize bir uzmanın belirleyeceği değeri ifade etmektedir. Bundan dolayı, bankaya başvurmadan önce kendi imkanlarınızla da bir ekspertiz raporu alabilir ya da bankanın anlaşmalı olduğu ekspertize bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Banka, ekspertiz raporunu kesinlikle sizlere söylemeyecektir. Aynı şekilde, ekspertiz de raporu size değil doğrudan bankaya teslim edecektir.

EN UYGUN KONUT KREDİSİ HESAPLAMA

İkinci El ve Sıfır Taşıt Kredisi İçin Gereken Belgeler

Genellikle sıfır araçlar için kredi alındığını duysak da, birçok banka ikinci el araçlar için de finansman sağlamaktadır. İkinci el araç alırken, kredi ihtiyacınız için, şu belgeleri yanınızda bulundurmalısınız.

  • Gelir Belgeniz
  • Kimlik veya Ehliyetiniz
  • Aracın Ruhsatı (Ruhsat içerisinde tüm bilgilerin ve resmi evrakların eksiksiz olması gerekmektedir.)
  • Bu belgeleri tamamladıktan sonra, banka aracı değerlendirecektir. Eğer, 10 yaşından büyük bir araç değilse ve bankanın listesinde bulunan marka ve modelde bir araç ise, krediniz onaylanacaktır.

Sıfır bir araç almak istediğinizde ise, araç satın almak istediğiniz yerden, aracın fiyatına ilişkin bir belgeyi yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Bu belge, bankanın size vereceği kredi miktarını ifade edecektir. Buna ek olarak yine aynı şekilde kimlik veya ehliyetiniz, buna ek olarak da gelir belgenizi yanınıza almalısınız.

EN UYGUN TAŞIT KREDİSİ HESAPLAMA

Bankalara Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz