KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

KOSGEB’in uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikası bu eğitimi başarı ile tamamlayan kişilere veriliyor. KOSGEB küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerini destekleyebilmek için bazı programlar düzenliyor. Bu programlar kapsamında da işletmelere hibe ve kredi desteği sunuluyor. KOSGEB’in destek programlarından bir tanesi de girişimciler için olandır. Girişimcilik desteğini alabilmek için de KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikası alınması gereklidir. Bu sertifikayı almayan kişiler KOSGEB’in desteğinden yararlanamaz.

Göz atabilirsiniz: KOSGEB Yeni Girişimci Desteği Nedir, Nasıl Alınır?

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi başvurusu için e devlete girilmelidir. KOSGEB desteğini alabilmek için bu eğitime katılması gereken kişiler başvurularını e devlet üzerinden yapabilirler. Bunun için ilk olarak e devlet sistemine girilmesi gereklidir. Sisteme girebilmek için de e devlet şifresi, mobil imza, TC kimlik kart, internet bankacılığı, elektronik imza bilgilerinden bir tanesine ihtiyaç vardır. Bu bilgilerden birisi ile sisteme giren kişiler Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Katılımcı Başvurusu ekranını açmalıdır. Bu ekranda istenen bilgilerin doldurulması ile eğitime katılmak için başvuru işlemi tamamlanabilir.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kaç Saattir?

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi 32 saattir. KOSGEB desteğini alabilmek için 32 saatlik zorunlu eğitime katılmak gereklidir. Ancak bazı kurumlar bu ders sürelerini arttırabilmektedir. Eğitime katılacak olan kişilerin KOSGEB ile anlaşması olan kurumlardan birisine gitmesi gerekiyor. Bu kurumlar da eğitim süresini 70 saate kadar çıkarabiliyor. Ancak zorunlu olan süre 32 saattir.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminden Yararlanma Şartları Nelerdir?

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimine katılma şartlarından bir tanesi 18 yaşından büyük olunmasıdır. KOSGEB’in hibe ya da kredi desteğini alabilmek için uygulamalı girişimcilik eğitime katılacak olan kişilerin bazı koşulları sağlaması şarttır. Bu koşullardan bir tanesi de 18 yaşından büyük olunmasıdır. Bunun dışında KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitime katılmak için şu şartların da sağlanıyor olması gereklidir:

  • Kuruma kayıt olmak,
  • Uygulamalı girişimcilik eğitim programının aynı modülüne daha önceden katılmamış olmak.

Göz Atabilirsiniz;

Hangi İllerde Eğitim Alınabilir?

Uygulamalı girişimcilik eğitimi verildiği iller Türkiye’nin tüm illeridir. Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak isteyen kişiler bulundukları ilden bu eğitimi alabilirler. KOSGEB’in her ilde anlaşmalı olduğu kurumlar mevcuttur. Bu kurumlar aracılığıyla da eğitim alınabilmesi mümkündür. E devlet üzerinden uygulamalı girişimcilik eğitimi başvurusu yaparken hangi ilde eğitim alınacağı da seçiliyor. Bundan dolayı da nerede yaşanıyorsa o ilde eğitim görebilmek mümkün oluyor.

Göz atabilirsiniz: KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Nedir?

Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin İçeriği Nedir?

Uygulamalı girişimcilik eğitiminin kapsamı arasında bir iş fikrinin nasıl geliştirileceği ve yaratıcılığın nasıl arttırılacağı bulunuyor. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde kursiyerlere bir işletmede bulunması gereken temel unsurların neler olduğu hakkında temel bilgi verilir. Bunun yanı sıra bir işletmenin nasıl kalıcı olabileceği konusunda da bilgiler aktarılır. Bu doğrultuda iş planının ne olduğu ve nasıl hazırlanması gerektiği bu eğitimler sırasında kursiyerlere anlatılır. İyi bir iş planı demek hem KOSGEB’in desteğini alma ihtimalinin artması hem de bir işletmenin uzun süreler faaliyet göstermesi anlamına gelir. Bundan dolayı da iyi bir iş planının nasıl oluşturulacağı öğrenilmelidir. Uygulamalı girişimcilik eğitiminde de kursiyerlere kendi iş planlarını oluşturması konusunda destek sağlanır.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Ücret Mi?

Uygulamalı girişimcilik eğitim ücreti yoktur. KOSGEB’in desteği ile düzenlenen bu eğitimlere katılmak tamamen ücretsizdir. KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi için ücret talep eden bir kurum varsa bunun derhal KOSGEB’e bildirilmesi gereklidir. KOSGEB’in anlaşmalı olduğu kurumlar herhangi bir nedenden dolayı kursiyerlerden ücret talep edemez. Talep eden kurumlara ise cezai işlem uygulanır.

KOSGEB solidworks desteği için bilinmesi gerekenler bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz