KOSGEB İş Planı Örneği

KOSGEB Planı Nasıl Hazırlanır?
KOSGEB Başvuru Şartları

Makalenin İçerisinde Neler Var?

2019 yılında KOSGEB iş planı örnekleri; bütün sektörler için ayrı ayrı hazırlanmış bir şekilde bulunmaktadır. Kişiler KOSGEB iş planı örneklerine bakarak, kendi iş planlarını kendileri de hazırlayabilmektedirler. İsterlerse KOSGEB iş planlarını danışmanlık firmalarına ücreti karşılığında hazırlatabilmektedirler. KOSGEB destek verip vermeyeceğini belirlerken kişilerin iş planlarını da dikkate aldığı için; iş planını doğru hazırlayamadığı için KOSGEB’ten destek alamayan kişiler de olmaktadır. Bu yüzden eğer kişiler kendileri iş planı hazırlama konusunda yetersiz kalıyor iseler, profesyonellerden yardım almaları gereklidir.

Sitemizden KOSGEB 50 Bin TL Kredi Başvurusu Ve Şartları bakabilirsiniz.

KOSGEB İş Planı Önemli Midir?

KOSGEB iş planı önemlidir. KOSGEB iş planını hazırlamak; KOBİler için de, yeni girişimcilik faaliyetinde bulunacak kişiler için de önemlidir. KOSGEB kişilerin destek başvurularını değerlendirirken, iş planlarını dikkate almaktadır. Dolayısı ile kişilerin iş planlarının iyi hazırlanmış olması gereklidir ki; KOSGEB kişilere destek verebilsin. İş planı ile ilgili sıkıntı çıkan kişilere KOSGEB destek vermemektedir.

SİZİN İÇİN SEÇİLDİ:  SSK En Düşük Ve En Yüksek Emekli Maaşları Ne Kadar?

KOSGEB İş Planını Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

KOSGEB iş planı hazırlarken dikkat edilmesi gerekenlerin en başında; kişilerin iş planları ile ilgili ayrıntılı bilgi vermeleri gerektiğidir. İstedikleri destek ile ilgili bütün bilgilere yer verilmelidir. Ayrıca kişilerin işletmelerinin kuruluş bilgilerini, iş fikirleri ile ilgili ayrıntılı bilgileri ve kendileri ile ilgili kişisel bilgileri vermesi gereklidir.

Ayrıca KOSGEB Ne Kadar Kredi Veriyor? için tıklayınız.

göz atabilirsiniz;

KOSGEB İş Planının Bölümleri Nelerdir?

KOSGEB iş planının bölümleri şunlardır:

  • İşletmeyi kuracak olan kişinin ve eğer var ise ortaklarının kendilerini tanıtmaları gereken, genel bilgilerin olduğu bir bölüm olmalıdır. Ayrıca bu bölümde kişiler faaliyet alanlarını ve kurulum sürelerini de belirtmelilerdir.
  • 2 sayfadan oluşan ikinci bölümde, girişimci ve ortaklarının kişisel bilgileri hakkında daha derin bilgiler istenmektedir. Kişilerin kimlik bilgilerini, adres bilgilerini, bildikleri yabancı dilleri ve birçok kişisel bilgileri ilk sayfada belirtmesi gereklidir. İkinci sayfada ise kişinin vizyonunu ve misyonunu tartan soruların cevabının verilmesi istenmektedir. İkinci sayfada daha çok kişilerin işletmeye yönelik bakış açısına bakılmaktadır.
  • Üçüncü bölümde kişilerden Pazar bilgilerini ve beklenmedik bir satış sorunu olması durumunda ne yapacaklarını belirtmeleri istenmektedir. Kişiler faaliyet gösterecekleri alanda satacakları ürünün tanıtımını da bu sayfadan yapabilmektedirler.
  • Dördüncü bölümde kişinin işletmesi ile ilgili bir üretim planı hazırlaması istenmektedir. İş akışı ile ilgili bütün bilgileri bu kısımda vermesi gereklidir. İşletme belgelerine bu kısımda yer verilmesi gereklidir.
  • Beşinci kısımda yönetim planı yapılması gereklidir. Personellerin ve meslek üzerine var olan belgelerin paylaşılacağı kısım bu kısımdır.
  • Altıncı kısımda finansal plan yapılması gereklidir. Kişinin işletmesinin aylık giderlerini, işletme kurulumundaki maliyetlerini, üretim ve satış hedeflerinin ne kadar olduğunu, işletmesinden kar etmeye başlayacağı dönemin ne zaman olduğunu bu kısımda belirtmesi gereklidir.
  • Yedinci kısımda kişinin KOSGEB’ten talep ettiği desteği belirtmesi gereklidir. Kişinin işletme için yaptığı harcamaları kalem kalem belirtmesi gereklidir.
SİZİN İÇİN SEÇİLDİ:  SGK Evrak Takibi Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

KOSGEB İş Planının Ücretleri Ne Kadardır?

KOSGEB iş planı ücretleri; ilk defa ticari faaliyet gösterecek olan kişiler için 1.500 TL olurken, genel desteklerden faydalanmak isteyen KOBİler için 5.000 TL olmaktadır. KOSGEB’ten destek alabilmek için iş planı önemli olduğundan; kişiler eğer iş planlarını profesyonellere yani danışmanlık firmalarına hazırlatmak isterler ise, bu meblağları gözden çıkarmaları gereklidir.

Göz atabilirsiniz: KOSGEB Kredisi Veren Bankalar

Kimler KOSGEB İş Planını Hazırlamalıdır?

KOSGEB iş planı hazırlaması gereken kişiler; KOSGEB’ten destek isteyen kişilerin hepsidir. KOSGEB’ten destek almak isteyen kişi; yeni bir girişimci de olsa, var olan işletmesi ile ilgili harcamaları için destek talep ediyor da olsa iş planı hazırlaması gereklidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz