KOSGEB Girişimcilik Kursu Başvuru Formu

KOSGEB Girişimcilik Kursu
KOSGEB Girişimcilik Kursu

Makalenin İçerisinde Neler Var?

Açılımı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olan Kosgeb üzerinden yeni iş yeri açabilmek için devletten bir miktar hibe para alınabilmektedir. Kosgeb başvuru e devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Kosgeb, girişimcilere sunduğu hizmetlerle binlerce sektöre hizmet etmeye devam etmektedir. Kosgeb girişimcilik kursu 2019 yılında da bu destek faaliyetlerini hızlı bir şekilde sürdürmektedir.

  • KOSGEB Girişimcilik Kursu Ne İşe Yarar? içeriğe git
  • KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Nedir? içeriğe git
  • KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası içeriğe git
  • Kosgeb Desteği Sağlanabilecek Karlı İş Fikirleri içeriğe git
  • KOSGEB Yeni Girişimci Desteği Nedir, Nasıl Alınır? içeriğe git

Kendine ait bir iş yeri sahibi olmak isteyenlere 50000 Türk Lirası geri ödemesiz olarak Kosgeb kredi başvurusu sunulabilmektedir. Ayrıca 100000 Türk Lirası geri ödemeli kredi hibesi de Kosgeb başvuru 2019 un içerisinde hizmet vermeye devam etmektedir. Türkiye’nin birçok ilinde belirli zaman aralıklarında Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmektedir. Bu eğitimin süresi 4 gündür. Kosgeb iş yeri kurma kredisine başvurmak için öncelikle Kosgeb başvuru formu doldurma işlemini tamamlamanız gerekmektedir. İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere Bursa ve Adana gibi büyük şehirlerde de Kosgeb kredi başvuruları hız kesmeden devam etmektedir.

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: KOSGEB Girişimcilik Kursu Ne İşe Yarar?

Kosgeb Kurslarını Veren Kurumlar

Kosgeb, tüm iş sahibi olmak isteyen vatandaşlara Yeni Girişimcilik ve Destek Programı adı altında hizmet vermeye devam etmektedir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da açılacak yeni işletmelerin genel ihtiyaçlarını karşılamak adına Kosgeb tarafından sıfır faizsiz kredi hibesi vatandaşlara sunulmaktadır. Bu hibe kredisinden yararlanabilmek için öncelikle Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi adı altında kurslar veren kurumlara katılmak gerekmektedir. Eğitimleri veren kurumları sizler için liste haline getirdik. Gelin hep birlikte inceleyelim;

  • Belediyeler
  • İşkur
  • Ticaret ve Sanayi Odası
  • Esnaf ve Sanatkârlar Odası
  • Kalkınma Ajansları
  • Halk Eğitim Merkezleri
  • Üniversiteler
SİZİN İÇİN SEÇİLDİ:  İş Arayan Kayıt Belgesi Nasıl Alınır?

 

Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitime Nasıl Başvuru Yapılır?

Kosgeb girişimcilik kursu başvuru formu e devlet üzerinden yapılmaktadır. E devlete giriş yaptıktan sonra arama kısmına ‘’Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Başvurusu’’ yazarak gerekli sekmeye giriş yapabilirsiniz. Hemen ardından karşınıza çıkan sayfa üzerinde yeni başvuru formu kısmına tıklayarak gerekli bilgiler doldurulur. İlk aşama olan Kosgeb girişimcilik kursu başvuru e devlet başvurusu tamamlanmış olur.

Göz Atabilirsiniz;

 

Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Başvuru Formunun İçeriğinde Yer Alan Bilgiler

Forma giriş yapmak için gerekli adımlar tamamlandıktan sonra karşımıza bir Kosgeb girişimcilik başvuru formu örneği çıkar. Örnekleri de inceledikten sonra form üzerinde e devlet girişi yapıldıktan sonraki tüm kişisel bilgiler otomatik olarak karşımıza gelir. Bu bilgilerin içerisinde isim – soy isim, TC Kimlik numarası, doğum tarihi, ikametgâh adresi, telefon ve mail adresi bulunmaktadır. Kurs seçiminde önce son olarak eğitim durumunun hangi düzeyde olduğu ya da mezuniyetinin hangi öğretimde olduğu seçilmelidir. Ayrıca başvuran kişi şehit yakını ya da engelli veya gaziyse gerekli buton işaretlenmelidir.

Başvuru yapan kişi hemen ardından Kurs Seçimi sayfasına yönlendirilmektedir. Burada alınacak olan kurs bilgileri doldurulmalıdır. İşkur girişimcilik kursu başvuru formu da karşımıza çıktıktan sonra gerekli bilgileri doldurma aşamasına geçilir. Kurs alınacak şehir ilk aşamada seçilir. Arkasından hangi Kosgeb Müdürlüğü’nden kurs alınacağı işaretlenir. Kosgeb Müdürlükleri büyük illerde birden fazla olabilmekte iken, küçük illerde sadece 1 tane ile sınırlıdır. Hemen ardından kursun başlama ve bitiş tarihleri için uygun zaman dilimi aralığı seçilir.

SİZİN İÇİN SEÇİLDİ:  KOSGEB Fuar Desteği

Bu aşamadan sonra karşımıza ‘’İş Fikri Bilgileri’’ sayfası çıkmaktadır. Bu sayfada yapılacak iş ile olan bilgiler girilmelidir. Planlanan işe ait konular ve bilgiler bu alana yazıldıktan sonra geçmiş iş deneyimleri de eklenebilmektedir. İşin kurulacağı tarih, içerisinde kaç kişinin çalışacağı ve işin kurulması ile ortalama ne kadar bir gider olacağı bu sayfa üzerindeki alana girilmelidir. Son olarak iş yeri açmak isteyen kişinin an itibariyle ne kadar sermayesi olduğu tam anlamıyla gerekli bölge yazılıp onaylanmalıdır. Tüm işlemler bittikten sonra e devlet üzerinden yapmış olduğunuz başvuru kaydedilir. Daha sonrasında Kosgeb, tüm başvuru kayıt formlarını inceleyerek uygun gördüğü kişilere geri dönüş yaparak eğitim sıralamasını oluşturmaktadır. Başvurudan olumsuz sonuç çıkması halinde yine Kosgeb başvuran kişiye ulaşıp bunun haberini verebilmektedir.

 

Kosgeb Kurslarına Başvuru Şartları Tam Olarak Nelerdir?

Kosgeb kurslarına kadın ya da erkek başvuru yapabilmektedir. Sigortalı özel sektörde çalışanlar, devlet memuru olanlar, sosyal yardıma muhtaç olanlar, isteğe bağlı sigortalı olan kişiler, yani kısaca reşit olmuş her vatandaş bu kursa başvuru yapabilmektedir. Bazı şehirlerde nadir görülmekte olsa bile 18 ila 35 yaş aralığı kuralı bulunmaktadır. Fakat genel olarak kursların %80’inde yaş sınırının 18’in üstünde olması yeterli bir kural olarak görülmektedir. Kurslara katılım taleplerinin yoğunluğundan dolayı bazı durumlarda yazılı ya da sözlü mülakat başvuruları sunulabilmektedir. Ancak ‘’mülakat’’ denilmesi sizleri korkutmasın. Bu mülakat; Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursu’na başvuran kişilerin hangi amaçla kursa katıldığına dair birkaç ufak sorudan oluşmaktadır. Bu mülakat sırasında girişimci ruhunu ön plana koyup yaratıcı fikirler ile başvuran adayların Kosgeb başvurusu direkt olarak olumlu sonuçlanabilmektedir. Kosgeb’in mülakat sırasında soracağı en detaylı sorular arasında girişimcinin hangi özelliklerde olması gerektiği, neden bu yatırımın yapılmak istendiği, hangi özelliklerin taşındığı ve girişimcinin bakış açısını anlamaya dair sorular sorulmaktadır. Girişimci adayının bilgi ve tecrübesinin yanında girişken ve yaratıcı fikirlerinin bulunması aranılan en önemli detaylar arasında başı çekmektedir.

SİZİN İÇİN SEÇİLDİ:  KOSGEB’e Nasıl Kayıt Olunur?

Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursu’na başvuran vatandaşları seçebilmek için puan cetveli bulunmaktadır. Katılan girişimciler arasında şehit yakını, kadın, engelli, gazi ve genç olanlar daha fazla puan alırlar. Ayrıca belirtilen iş fikirlerinin yaratıcı ve güzel olması da artı puan kazandırabilmektedir. Kurs bittikten sonra hibeye hak kazananlar bir sertifika sahibi olurlar ve bu sertifikayı ömür boyu kullanabilirler. Katılımcılar, bu sertifika sayesinde tüm Kosgeb programlarından hibe ve faizsiz kredi imkanlarından faydalanabilirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz