KMH Limiti Nedir?

kmh limiti
kmh limiti

Makalenin İçerisinde Neler Var?

Nakit ihtiyacınız olduğunda ne kadar para çekebileceğiniz önceden belirlenmiş olan limite bağlıdır. Bu limit sizin gelir ve gider durumunuz göz önünde bulundurularak müşterisi olduğunuz banka tarafından belirlenmektedir. Dilerseniz bankanızdan limitinizin yükseltilmesi talebinde bulunabilirsiniz. Dolayısı ile Bu tamamen çekeceğiniz tutar ile alakalıdır. Bazı bankalarda üst limit 2000 TL iken, bazı bankalarda bu rakam 5000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Aynı zamanda maksimum 36 aya kadar taksitlendirme yapılıyor. (36 aya kadar taksitlendirmek için 3000 ve üstü miktar çekilmelidir) Bu sayede ATM kartınızdan herhangi bir dosya masrafı yapmadan ek limit talebinde bulunabiliyorsunuz. Sunulan bu hizmetten pek çok kişi faydalanmakta ve ihtiyaç kredisi adı altında sunulan hizmetleri ele alma şanslarına ulaşmaktadır. Peki Kmh Limiti Nasıl Kullanılır?

Bir kredi kartı borcunuz mu var? O halde Kredili mevduat hesabından faydalanarak kredi çekebilir, borcunuzu taksitli olarak ödeme şansına ulaşabilirsiniz. Çekeceğiniz miktar kadar %4’e varan faiz oranlarında oynamalar gerçekleşmektedir. Yani 2000 TL’lik bir çekim için, 2400 TL olarak ödeme yapma durumları söz konusu olabilir.

Okuyabilirsiniz: Kredili Mevduat Hesabı Nedir?

Ziraat KMH Limiti Nedir?

Normal banka kartı bulunan kişilere, kısa dönem ihtiyaçların karşılanması için bankaların sunmuş olduğu küçük tutarlı kredili mevduat hesabı diyebiliriz. Bu hesap en sık bilinen adıyla, EK Hesap olarak da anılmaktadır. Bu özellik bir kez tanımlandığında size tanımlanan limiti dilediğiniz zaman banka ATM üzerinden, kartınızla çekmeniz mümkündür. Bu hizmetin birkaç farklı özelliği olup, en önemli özelliğinin banka hesabınızda kendi paranızın kalmadığı durumlarda kullanılabilir olduğunu söyleyebiliriz.

Göz Atabilirsiniz: Ziraat Bankası Kredili Mevduat Hesabı Faiz Oranı Nedir?

KMH Hesabı Özellikleri Nelerdir?

Hesabın en önemli özelliği, banka hesabınızda para kalmaması halinde kullanılabilir olmasıdır.

KMH hesabı özellikleri arasında, bir defa açılan bu hesabı her kullanmanızda ödeme döneminde ödemesini yaptıktan sonra, her ay yeniden kullanabilir durumda olmasıdır.

Nakit ihtiyaçlarınıza anlık çözümler sunar.

Bankanın inisiyatifine göre, pek çok banka bu hesaptan çekilen tutarı taksitle ödeme imkanı da sunmaktadır.

Ziraat Bankası KMH Tahsilat Tutarı Nedir?

Ziraat Bankasında KMH hesabı açmak için başvurunuzu, Şubelerden, Web Sitesi üzerinden, Ziraat Mobil uygulamasından, ATM ve Call Center’lar aracılığı ile yapabilirsiniz. Güncel faiz oranı, günlük %2.02 ‘dir.

Hangi Bankalar KMH Hizmeti Sunmaktadır?

Neredeyse tüm bankalar KMH hesabı sunmakta olup, bankalara göre bu hesaplar farklı isimlerde anılabilmektedir. Neredeyse tüm bankalar bu hizmeti sağlıyor olsa da, bankalara göre isimlerde değişiklik yaşanabilmektedir. Bazı bankalarda Kredili mevduat hesabı, şu isimlerle adlandırılır.

  • Denizbank; Kurtaran hesap ve anında para hesabı
  • İş Bankası, Finansbank ve OdeaBank; Ek hesap limiti
  • Garanti Bankası; Avans Hesap
  • Akbank; Artı Para hesabı
  • Vakıfbank; Kredili bankomat hesabı
  • Halkbank; Açık hesap

Gibi, farklı hesaplarla anılmaktadır. Ancak gerek bankalar nezninde ve gerekse tüketici tarafından en fazla bilinen ismi Ek Hesap olmaktadır.

Denizbank KMH Nedir ?

Denizbank, KMH’ı “Kurtaran Hesap” olarak adlandırmaktadır. Şubelerden, İnternet ve Telefon Bankacılığı üzerinden ve ATM’lerden kolayca başvuru yapabilirsiniz. Cep telefonunuzdan, KURTARAN boşluk TC Kimlik No.’nuzu 3280’e mesaj atarak 7/24 başvuru yapabilirsiniz.  Limit belirlendikten sonra size SMS ile bilgilendirme yapılır. Sonrasında, nüfus cüzdanınız ve ikametgah adresiniz ile (adınıza kayıtlı fatura vs. de olabilir) en yakın Denizbank şubesine 1 kereliğine mahsus gitmeniz yeterli. Kurtaran Hesap alt limiti 200 TL’dir. Tercihinize göre, 3, 6, 9 yada 12 ay taksit ile de geri ödeme yapabilirsiniz. 1 Ağustos 2018 itibariyle Kurtaran Hesap faiz oranı, vergiler hariç günlük %2.02’dir. Gecikme faizi olarak %2.52 uygulanmaktadır. Taksitli geri ödemesi durumunda da oran değişmemektedir.

KMH Hesabı Nasıl Açılır?

Kredili mevduat hesabı açtırmak için, öncelikle vadesiz bir banka hesabınızın bulunması gerekmektedir. Yani mevcut bir banka hesabınızın olması, bu hizmetten yararlanmak için en temel esastır ve EK hesap, bu banka hesabı üzerine açılmaktadır.

Bazı bankalar otomatik olarak bu hesabı tanımlayabilecekleri gibi, bazı bankalarda ise bu hesabın açılabilmesi için başvuru yapılması gerekebilir. Bunun için bankaların fiziki şubelerine giderek başvuru yapabileceğiniz gibi, bankaların internet ve mobil şubeleri aracılığıyla da Ek hesap başvurusu yapabilirsiniz.

Kmh mı Avantajlı Kredi Çekmek mi?

İki bankacılık hizmetinin temel noktasına baktığımızda, nihayetinde ikisinin de bir kredi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Banka kartı kredili hesabınız bir kez tanımlandıktan sonra borcunuzu dönem içerisinde ödemeniz halinde sürekli kullanılabilir olurken, banka kredisi çektiğinizde kredi borcunuz bitse dahi yeniden başvuru yapılması esastır. KMH hesabı küçük nakit ihtiyaçlarınıza anlık çözümler sunup borcunuz olmaması halinde 7/24 ATM’den ek başvuru yapmadan çekebileceğiniz bir limittir. Kredi çekmek için başvuru yapmanız halindeyse, başvurunun değerlendirme sürecini beklemeniz gerekir.

Dikkatinizi Çekebilir: Taksitli KMH Nedir?

KMH Avantaj ve Dezavantajları

İki hizmet arasında net bir kıyaslama yapmak, pek mümkün değildir. Birisi kısa tutarlı anlık ihtiyaçlarınıza çözüm sunarken, diğeri uzun vadeli daha yüksek nakit ihtiyaçlarınız için çözüm sunmaktadır. Bu nedenle ikisinin de ihtiyaçlara göre, avantaj ve dezavantajları vardır. Hesapta para olmadığı zamanlarda önceden belirlenen limitlerde banka kullanıcıya nakit desteği sağlar. Faturalarınızın otomatik ödeme talimatını aksatmadan ödeme olanağınızda vardır. Ancak vaktinde ödenmediği takdirde bankalar hiçbir şekilde tolerans sağlamayacaktır ve anında yasal işlem başlatılacaktır. Yasal işlem başlatıldıktan sonra ise borcunuzu ödemediğiniz süre boyunca,  5 sene hiçbir şekilde bankalarla çalışamayacaksınızdır.  Aynı zamanda aynı bankadan kullandığınız kredi kartları da bloke edilir.

Ek hesaplar yüksek faizlerden dolayı acil durumlar dışında kesinlikle kullanılmamalı veya çok dikkatli kullanılmalıdır. Maaş aldığınız banka ve kredi kullandığınız banka aynı ise ödemeyi otomatik olarak tamamlamanız mümkündür. Faizlerin yanında incelenmesi gereken bir diğer husussa ek ücretlerdir. Kredili mevduat hesap açılışı için maaş ve emekli aylığı bulunan her birey başvurabilmektedir.

Ayrıca Ziraat Bankası Kredili Mevduat Hesabı Nasıl Açılır? yazımızı da buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz