Hangi Bankada Hesabım Var, Nasıl Öğrenebilirim?

Hangi bankada hesabım var, nasıl öğrenebilirim?

Günümüzde çoğu kişi şu ve ya bu nedenden dolayı bankalarda hesap açtırmaktadır. Bankalardaki hesaplar kullanılmasa dahi zaman içerisinde hesap işletim ücreti gibi borçlar ortaya çıkabilmektedir. Birçok kişiyi ilgilendiren bu duruma nedeniyle hangi bankada hesabı açtırdığından habersiz olan kişiler büyük borçlar ödemek zorunda kalabilmektedir. Sizde çok öncelerden banka hesabı açmışsanız ve bu bankaları kullanmıyor olsanız bile hesaplarınızdan dolayı büyük borçlar ödemek istemiyorsanız isim soyisimle banka hesabı sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Dikkatinizi Çekebilir:

Banka Hesabım Var Mı?

Maaş kartı, burs kartı ve ya bazı adreslerde ödeme alabilmek adına açılan banka hesapları uzunca bir süre kullanılmadığında banka tarafından kapatılmaz. Özellikle bazı bankalar şartlarında değişikliğe giderek hesap işletim ücreti alabilirler. Bu bankalarda hesabınız olup olmadığını unuttuğunuzda ise borçlarınız birikmeye hatta faiz işlemeye başlar. Büyüyen borçlarınızı önlemek ve sorunsuz bir şekilde bu banka hesaplarından kurtulmak için unutulan banka hesapları sorgulama yapmanız gerekir.

Bankalardaki hesaplarınızı sorgulamak için;

  1. Geçmişten şimdiye kadar hangi bankalarla çalıştığınızı düşünerek bu bankaların listesini yapın.
  2. Maaş için kullandığınız banka hesaplarınız varsa listenize ekleyin.
  3. Para gönderimi- para alımı gibi işlemleri için kullandığınız hesapları listeleyin.
  4. Çeşitli kurumların talep ettiği banka hesaplarının listesini yapın.
  5. Hiç kullanmadığınız ve ya banka hesabı açtırmak için başvuruda bulunmadığınızı düşündüğünüz bankaları listeleyin.

Hazırladığınız listelerdeki bankalardan banka hesabı açtığınız ancak unuttuğunuzu düşündüğünüz bankalardan başlayarak telefon bankacılığı üzerinden banka görüşmeleri yapmaya başlayın. Her bankanın kendine ait bir müşteri hizmetleri numarası vardır. Bu numaraları bankaların karşısına yazarak aradığınız bankalara işaret koyabilirsiniz.

Banka Hesabı Kontrolü Nasıl Olur?

Banka hesabınızın olup olmadığını bilmediğiniz pek çok banka listenizde bulunuyor olabilir. Bütün bankaların müşteri hizmetlerini kullanarak ya da internet bankacılığı işlemleri üzerinde banka hesabı kontrolü yapabilirsiniz. ‘’Banka hesabimi nasıl kontrol edebilirim?’’ diye düşünüyorsanız bankaların şubelerine de giderek hesabınızı kontrol edebilir ve hesabınızın olup olmadığına bakabilirsiniz.

Banka hesabı kontrol ederken eğer telefon bankacılığını kullanıyorsanız sizden T.C. kimlik numaranız talep edilebilir. Kartınızın olup olmadığına dair bilgi edinmek için kimliğinizin yanınızda olmasına ve size sorulan sorulara doğru cevaplar vermeniz gerekecektir.

Başkasının banka hesabını öğrenme gibi bir işlem yapacaksanız bankada hesabı olup olmadığını öğreneceğiniz kişinin T. C. kimlik numarası ve telefon numarası bilgileri ile banka araması yapmanız gerekir. Telefon bankacılığı sırasında sizden kartınızın ön yüzündeki müşteri numaranız ya da arka kısımdaki üç haneli güvenlik şifresi gibi bilgiler istenebilir. Son zamanlarda yapay zeka kullanmaya başlayan müşteri hizmetleri nedeniyle hesabınızı iptal etmeniz zor bir hal alabilir. Bu gibi durumlarda direkt olarak müşteri temsilcisine bağlanmanız gerekir. Eğer ki elinizde banka hesabınıza ait kartınız yoksa yetkililere bu durumu anlatmalı ve banka kartınızın bilgilerini veremediğinizi onaylatabilirsiniz.

E- Devlet İle Banka Hesabı Sorgulama

Günümüzde devlet tarafından sunulan en büyük imkanlardan biri olan E-Devlet uygulamasına göre banka hesabınızın olup olmadığını sorgulayabiliyorsunuz. Henüz yeni yeni duyulmaya başlayan bu sisteme göre E-devlet üzerinden banka hesabı sorgulaması ve banka hesabı kapatmak için dilekçe yazma işlemleri uygulanabiliyor.

E-devlet hangi bankada hesabım var sorusunu sorduğunuzda E-devlet sistemine giriş yapmanız ve buradan banka hesabı kapatma işlemi yapmanız gerekmektedir. Daha önce çeşitli nedenlerden dolayı açmış olduğunuz hesaplar bu özellik sayesinde listelenerek size sunulacağı gibi bankalara olan borçlarınız ve bankalarda olan paralarınız hakkında uyarılarda sayfa üzerinden çıkmaktadır.

E- devletten banka hesabı sorgulama yaptığınızda karşınıza çıkan ekranda ‘’Banka Hesaplarına Elektronik Haciz Sorgulama’’ sayfası çıkacaktır. Buradan uygulamaya gitmeniz halinde ise kayıtlı olduğunuz bankalar ve size ait banka borçlarına ait dokümanları elde edebilirsiniz. Online olarak yapacağınız bu işlemler sayesinde banka hesaplarına olan borçlarınız kısa sürede ortaya çıkacağından dolayı bankaları aramak zorunda kalmayacaksınız.

E- devlet banka hesabı sorgulama işlemlerinde her birey için farklı sayfalar oluşturulmaktadır. Yani kişilerin kendi e-devlet sistemlerine giriş yapmaları gerekir. Aksi halde e-devlet bilgileri olmadan sisteme giriş yapılamaz ve banka hesabı sorgulama ya da hesap borcu sorgulama işlemleri yapılamaz.

Bankalardan Hesap İşletim Ücreti Alınıyor Mu?

Açılan ve daha sonra kullanılmayan ya da unutulan banka hesapları bir süre sonra hesap işletim ücreti talep ederek pek çok kişinin borçlanmasına neden oluyordu. Bu durumun hacze hatta hapis gibi durumlara yol açmasından dolayı devlet tarafından çeşitli düzenlemelerin yapılması gerekli görüldü. Yargıtay tarafından hazırlanan düzenlemelerin onaylanmasının ardından günümüzde bireysel olarak hesap kartına sahip olan kişilerin kartlarını kapatmadıkları dönem içerisinde oluşan hesap işletim ücretleri affedilmiş ve bankaların bu ücreti talep etmesi ortadan kaldırılmıştır.

İlgili Yazılarımız;

    • Kredi Kartı Borcu Banka Hesabındaki Parayı Çekebilir mi? Yazıya Git
    • Banka Hesabı Açmanın Şartları Yazıya Git
    • Banka Hesabımda Ne Kadar Para Var? Yazıya Git
    • En Yüksek Hesap İşletim Ücreti Alan Banka Hangisidir? Yazıya Git

Tc kimlik no ile banka hesabı sorgulama yapılması esnasında genellikle banka hesabı olan kişilerin geçmişe yönelik hesap işletim ücretinden kaynaklı borçları silinmiştir. Ancak bazı kişilerin hesap işletim borcu dışında kalan borçlarının tahsil edilmesi ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Bu nedenle kişilerin hangi bankalardan hesaplarının bulunduğunu tespit ederek borçlarını ödemeleri gerekmektedir.

Fatura ödeme, ek hesap kullanımı gibi durumlara bağlı olarak banka hesaplarına borçlanma durumunun olması halinde ve bunun unutulması halinde bankalara olan borçlar düşülmeyecektir. Kişilerin baka borçlarını ödedikten sonra hesaplarını kapattırma hakları vardır.

Banka Hesabı Sorgulaması Online Bankacılık İşlemleri

Banka hesabınızın olup olmadığını sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapamıyorsanız ya da telefon bankacılığı gibi bir sistemi kullanmayı istemiyorsanız internet üzerinden hemen her bankaya ulaşabilirsiniz. Bankaların internet üzerindeki sistemlerinden hesap sorgulama yapabilir ve banka hesabınızın olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bankalardaki hesap sorgulama sistemleri zaten arama motoruna ‘’x banka hesap sorgulama’’ şeklinde yazdığınızda karşınıza çıkacaktır. Sizde bu özelliği kullanarak hangi bankalarda hesabınız varsa kısa sürede öğrenebilirsiniz.

Bazı bankalar sadece TC kimlik numarası ile sorgulama yapmaya izin verirken bazıları ise iban bilgileri gibi çeşitli bilgiler talep etmektedir. Ancak bankalara ait hesabınızın olup olmadığını öğrenmek istediğinizde tercih edeceğiniz en kesin yöntem banka şubelerine gitmek olacaktır. Bu şekilde bankalara ait borcunuzun olup olmadığını, hesabınızın nasıl kapatılabileceğini ve daha pek çok bilgiyi de kısa yoldan öğrenebilirsiniz.

Hangi Bankada Ne Kadar Param Var?

Bazı kişiler banka hesabı açtırarak burada belirli bir miktar para bırakırlar ya da maaşlarından kalan ödemeler bu hesaplara yatırılır. Kalan parasını öğrenmek isteyen kişilerin de banka hesabı sorgulaması yapması gerekir. Bu nedenle bankaların hesap sorgulama işlemine ek olarak ne kadar para kaldığını öğrenmek için telefon bankacılığını kullanmaları gerekebilir.

Hangi bankada param var diye merak edenlerin banka hesap sorgulaması yapmasının ardından banka şubelerine gitmesi gerekir. Eğer banka hesap kartı kaybedilmiş ise bu kartın yerine TC kimlik numarası üzerinden arama yapılması gerekecektir. Mobil uygulamalarda da müşteri numarası ya da TC kimlik numarası üzerinden arama yapmaya imkan tanıyan seçenekler bulunmaktadır.

Hangi bankada paranız olduğunu öğrenmek için telefon bankacılığının sunduğu hizmetlerden de faydalanabilirsiniz. Hesap açtığınız ancak unuttuğunuz bankaların müşteri hizmetlerine bağlanarak bilgi alabilir ve kalan paranızı almak için neler yapabileceğinizi müşteri hizmetlerine danışabilirsiniz.

Banka hesap gizleme gibi bir ayrıcalıktan faydalanmışsanız ve açtığınız bu gizli hesabı unutmuşsanız banka şubelerine gitmeniz ve güvenlik sorularını cevaplamanız gerekecektir. Her banka tarafından sunulmayan bu gizli hesap özelliği hesap hareketlerinizin görülmesini istemediğiniz ya da birikimlerinizi kimsenin bilmesini istemediğiniz durumlarda açılabilmektedir. Açılan bu hesabı unuttuğunuzda ya da kullanmadığınızda ise aynen banka hesabı kapatma işlemlerinde olduğu gibi önceden sorgulamanız ve kapatma işlemini gerçekleştirmeniz gerekecektir.

Banka hesaplarınız hakkında bilgi edinmek için arama motoru üzerinden ‘’vakıfbankta hesabım var mı’’ şeklinde arama yapmanız durumunda da çeşitli sonuçlar elde edebilir ve internet bankacılığını kullanabilirsiniz. Ayrıca bankalar 10 yılın üzerinde kullanılmayan banka hesapları için hesap sahiplerine bildiri göndermektedir. Bu bildiriye göre kişilerin 10 yıldan uzun süre kullanmadıkları hesaplarını banka şubelerine giderek kimlik kartları ile kapatması gerekmektedir.

Günümüzde bankalar tarafından gerçekleştirilen ek hizmetlere göre sadece isim ve soy isim kullanılarak da sorgulama yapılabilmektedir. Bu özellik sayesinde farklı kişilerin banka hesabı olup olmadığı da öğrenilebilir. Banka hesabı sorgulama işlemlerinde bankamatiklere giderek hesap kartı kullanmadan işlemler bölümünden de sorgulama yapılabilmektedir. Ayrıca farklı banka uygulamaları ile banka hesabı olup olmadığını öğrenebilir ve banka hesabınızın olması halinde hesap kapatma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Banka hesabınızın olup olmadığını öğrenmenizin yanı sıra kullanmadığınız hesapları kapatmanız da sizin faydanıza olacaktır.

Bu İçeriğe Göz Atanların İlgisini Çeken İçerikler;

  1. https://www.kredivepara.com/kullanilmayan-banka-hesabi-kapatilmali-mi/
  2. https://www.kredivepara.com/offshore-bankalar-nedir-ve-nasil-acilir/
  3. https://www.kredivepara.com/banka-kartimin-sifresini-unuttum/
  4. https://www.kredivepara.com/kredi-kartini-actirmadim/

Güncelleme: 15.10.2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz