Makalenin İçerisinde Neler Var?
Denizbank bankamatikte paranın kalması iki koşulda gerçekleşebilir ve bunlardan ilki, para sıkışmasının şubeden uzak bir ATM’de gerçekleşmesidir. İkinci durum ise bir Denizbank şubesine bitişik bir ATM’de bu olayın yaşanmasıdır. İlk durumda yapılması gereken müşteri hizmetlerine müracaat etmektir. İkinci durumda ise Denizbank şubelerine müracaat edilmelidir. Denizbank bankamatikte param kaldı diyorsanız konuyla alakalı detaylar aşağıda yer almaktadır.
- Garanti BBVA Bankamatikte Param Kaldı, Ne Yapmalıyım? içeriğe git
- Şekerbank Bankamatikte Param Kaldı, Ne Yapmalıyım? içeriğe git
- Vakıfbank Bankamatikte Param Kaldı, Ne Yapmalıyım? içeriğe git
- YapıKredi Bankamatikte Para Kalması içeriğe git
- Ziraat Bankası Bankamatikte Param Kaldı içeriğe git
Denizbank Bankamatikte Param Kaldı Sorununu Şubeye Bildirmek
Denizbank şubesine sıkışan parayı bildirmek, para sıkışması durumunda izlenecek ikinci adımdır. Bu problemi yaşayan Denizbank müşterilerinin izlemeleri gereken ilk adım ise birkaç dakika beklemek ve ATM’nin parayı verip vermeyeceğini görmektir. Bazı durumlarda müşteriler paraları bankamatikte kaldığında hemen orayı terk ederek şubelere giderler ve bankamatik onlar orada değilken parayı verir. Sistem yavaşlığından dolayı gerçekleşen bu durum paranın başkasının eline geçmesiyle sonuçlanarak hem müşteriyi hem de bankayı mağdur eder.
Göz atabilirsiniz: Denizbank Bankamatik Kartı Günlük Para Çekme Limiti
Biraz beklendikten sonra bankamatik parayı halen iade etmiyorsa yapılması gereken, şubeye giderek bir güvenlik görevlisi bulmaktır. Güvenlik görevlisine bankamatikte yaşanan sıkıntı bildirilir. Bu noktadan sonra ATM kısa süre servis dışı bırakılır ve müşteri şubede bulunan müşteri temsilcisine yönlendirilir. Burada bir form doldurulacaktır. Bu formda para sıkışması yaşanırken yapılan işleme ait tüm detaylar verilmelidir. Bu form, para iadesi talebinde bulunan kişi ile bankamatikte işlem yapan kişinin aynı kişiler olup olmadığını test etmek içindir. Bunun yanında kişiden iki adet vesikalık fotoğraf da istenebilir çünkü ATM’nin kamera kayıtlarına bakarken karşılaştırma yapmak için bu fotoğrafa ihtiyaç duyulacaktır.
Denizbank Para Yutulmasını Müşteri Hizmetlerine Bildirmek
Bankamatikte yutulan parayı çağrı merkezine bildirmek, işlemin yapıldığı ATM’nin en yakın şubeden çok uzak olması durumunda başvurulması gereken bir yöntemdir. Bunun yanında kişi, para iadesi sürecini kısaltmak için de çağrı merkezine bildirebilir. Müşteri hizmetleriyle yapılan konuşmalar kayıt altına alındığından, bu konuşma kanıt olarak kullanılabilir ve bankanın parayı iade etmesini kolaylaştırabilir. Sorunun yaşandığı dakikada yapılan çağrılar para iadesi sürecini 1 haftadan birkaç güne çekebilmektedir. Denizbank müşteri hizmetleri numarası 0850 222 0 800 şeklindedir ve haftanın her günü, günün her saati hizmet vermektedir.
Göz Atabilirsiniz;
- Türkiye Finans Bankamatikte Param Kaldı, Ne Yapmalıyım?
- HSBC Bankamatikte Param Kaldı, Ne Yapmalıyım?
- QNB Finansbank Bankamatikte Param Kaldı, Ne Yapmalıyım?
- İş Bankası Bankamatikte Param Kaldı Ne Yapmalıyım?
- Odeabank Bankamatikte Param Kaldı, Ne Yapmalıyım?
Denizbank Bankamatikte Kalan Para Ne Zaman İade Edilir?
Sıkışan paranın iade edilme süresi genellikle 1 haftayı geçmemektedir. Kişi şubeye müracaat ettikten sonra teknisyenler bankamatiğin sistemine bağlanarak yapılan işlemlere ait kayıtları incelerler. Daha sonra kişini doldurduğu formda belirtilen saatte yapılan işleme bakılır. Eğer ATM’de kayıtlı işlem detayları, kişinin formda belirttikleriyle örtüşüyorsa ve kamera kayıtlarında kişini kimliği doğrulanıyorsa para iadesi hemen yapılır. Bazı durumlarda 1500TL’yi bulan büyük meblağlarda paranın bankamatikte kalması söz konusudur. Durum böyleyse incelemeler sıkılaşacak, bu yüzden süreç uzayacaktır. Ancak paranın yutulmasından paranın iadesine kadar geçen süre hiçbir zaman 1 aydan fazla olmamaktadır.
İlginizi çekebilir: Denizbank İnternet Bankacılığı Şifre Bloke Kaldırma
Denizbank Bankamatikte Para Neden Sıkışır?
Denizbank ATM’lerinde paranın sıkışma nedenleri arasında en büyük neden ATM’nin aşırı ısınması veya soğumasıdır. Bu tür durumlarda işlemcisi düzgün çalışmamaya başlayan ATM parayı yutabilmektedir. Bir diğer durum ise müşterinin işlem yapmasının çok uzun sürmesidir. Belli bir zaman aşım süresine sahip olan ve bu süre geçtikten sonra işlemi sıfırlamaya programlı olan ATM’ler arayı yutabilmektedirler. Bankamatikte para kalmasının bir başka nedeni ise müşterinin hasarlı veya yırtık para ile işlem yapmasıdır. Bu durumda ATM, hasarlı banknotu algılayarak onu alıkoymakta ve geri vermemektedir. Tabi bu durum paranın geçerliliğini kaybedecek kadar hasarlı olması durumunda geçerlidir
Denizbank bankamatiklerinde paranın sıkışması iki şekilde gerçekleşir. Bunlardan ilki para yatırırken sıkışmanın yaşanmasıdır. Müşteri hesabına para yatırma işlemini seçer, banknotu veya banknotları bankamatiğe yerleştirir, işlem onayını verir ancak paralar hesaba yatmış gözükmediği gibi Denizbank ATM’si banknotları geri vermez. İkinci durum para çekerken sıkışma durumudur. Kişi belli bir miktar parayı çekme talimatı verir ancak para hesaptan eksildi gözükmesine rağmen ATM parayı vermez.
İlginizi çekebilir: Denizbank Bankamatik Kartı Şifre Alma
- https://www.kredivepara.com/burganbank-bankamatikte-param-kaldi/
- https://www.kredivepara.com/akbank-bankamatikte-param-kaldi/
- https://www.kredivepara.com/atmden-havale-eft-nasil-yapilir/
- https://www.kredivepara.com/ziraat-bankasi-bankamatik-karti-sifresi-alma/
- https://www.kredivepara.com/albaraka-bankamatik-karti-sifresi-alma/