Az Sermayeli İş Fikirleri Nelerdir? 7 Adet İş Fikri!

az-sermayeli-is-fikirleri
az-sermayeli-is-fikirleri

Eğer biraz biraz girişimcilik ruhunuz ve biraz da birikiminiz varsa bu durumda kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Buna karar vermeden önce hangi sektöre gireceğinize karar vermeli ve o yönde doğru adımlar atmalısınız. Yapmak istediğiniz iş hakkında öncesinde ne kadar bilgi sahibi olursanız işe atılım yaptığınızda  işleriniz o kadar kolaylaşır. Az sermayeniz bulunuyorsa bu durumda az sermayeli iş fikirleri içerisinden birini seçerek detaylı araştırmayla işi öğrenip yapmaya başlayabilirsiniz.

Az sermayeli iş fikirleri

1. Blog yazarak para kazanma.

Blog yazarak para kazanmak için biraz yazı yazma beceresi ve kültür yeterli olacaktır. Hakim olduğunuz bir konu üzerinde bloğu güncel tutarak reklamlar üzerinden para kazanabilirsiniz. Bloğunuzu yazı yazarak geliştirdikçe hitleriniz artacak ve buna paralel geliriniz de artacaktır. Bunu isterseniz kendi web sitenizi kurarak yapabileceğiniz gibi oturmuş web sitesine yazarlık yaparak da gerçekleştirebilirsiniz.

2. Tavuk/nohut, pilav satmak.

Tavuk/nohut pilav arabaları özellikle son yıllarda daha da popüler hale geldi. Hemen hemen her şehirde bu işi yapmak mümkün. Özellikle akşam saatlerine doğru insanların rağbetinin arttığı bu arabaların sattığı tavuk veya nohut pilav arabalarına 500TL gibi bir sermayeyle sahip olabilirsiniz. Bundan sonrası ise sizin satacağınız miktara bağlı olarak kazancınız da şekillenir. Aylık 3-4 bin TL civarında rakamlar kazanabilirsiniz.

Göz Atabilirsiniz;

3. Ev yemekleri yapıp satmak.

Catering olarak da adlandırılan bu iş ile yemek yapma beceriniz varsa para kazanabilirsiniz. Bu konuda bağlayacağınız küçük işletmeler sayesinde tanınabilir, tanındıkça da yeni müşteriler bulabilirsiniz. Özellikle ev hanımları için ideal bir iş olarak öne çıkmaktadır.

İlginizi çekebilir: KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Şartları

4. Emlakçılık / Gayrimenkul danışmanlığı yapmak.

İnşaat sektörü özellikle son yıllarda yapmış olduğu atılımlarla birçok kişi için iş kapısı olmuştur. Emlakçılık maliyeti neredeyse olmayan ve buna rağmen kar marjı yüksek olan az sermayeli iş fikirlerinden biridir. Bu anlamda bayilik veren Emlak firmalarından birine dahil olmak isterseniz de 25bin TL gibi bir rakama bu bayilikleri alabilmektesiniz. Gayrimenkul danışmanları eğer konudu, arsayı vb. iyi pazarlayabiliyorsa iyi paralar da kazanabilir.

5. Pilates ve Yoga merkezi açmak.

İnsanlar yoğun tempolu bir hayatın içinde kendine vakit ayırmak, deşaj olmak için Pilates ve Yoga merkezlerine gitmektedirler. Bu anlamda yapılması gereken ilk şey uluslararası geçerliliği bulunan sertifika eğitimlerine katılıp Pilates merkezi açmaya hak kazanmaktır. Bu işin altında tek başına kalkmanız biraz zor olacağından dolayı alanında uzman eğitmenlerle iyi paralar kazanabilirsiniz. Müşterilerinizden kişi başı 150TL’den 500TL’ye kadar rakamlar kazanabilirsiniz.

Göz atabilirsiniz: KOSGEB Ne Kadar Kredi Veriyor?

6. El ve ayak bakım merkezi açmak.

Özellikle bayanlar tarafından tercih edilen bu merkezleri 50Bin TL gibi bir sermayeyle açabilir ve ortaya koyduğunuz paranın çok daha fazlasını kazanabilirsiniz. Amerika ve Avrupa’da oldukça popüler olan bu merkezler gün geçtikçe Türkiye’de de popülerleşmektedir. Müşterilerinizin çoğunun bayan olduğunu düşündüğünüzde ve bayanların da bakıma önem verdikleri bilindiğine göre işinizin tutmaması için pek de bir sebep bulunmamakta.

7. Kinoa yetiştirmek.

Tarım alanında yatırım yapmayı düşünüyorsanız Kinoa bitkisi ilk seçmeniz gereken bitkilerden biridir. Lüks restoranlarda müşterilere sunulan Kinoa bitkisi önemli besin öğeleri içeren bitkilerden biridir. Bunun yanında kar oranı en yüksek olan bitkilerden biridir. Olası kuraklık ve soğuk havaya dayanıklı bir bitkidir. Bundan dolayı olumsuz şartlardan çok fazla etkilenmez ve zarar etme olasılığınız oldukça düşüktür. 1 verip 10 alabileceğiniz bir bitki olan bu ürün her türlü toprakta da yetişebilmektedir.

Bu İçeriğe Göz Atanların İlgisini Çekecek İçerikler;

Güncelleme: 23.08.2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz