ATM’den Havale ve EFT Nasıl Yapılır?

ATM’den Havale & EFT Nasıl Yapılır?
ATM’den Havale & EFT Nasıl Yapılır?

Makalenin İçerisinde Neler Var?

Havale, elektronik bir para transfer yöntemidir. Geleneksel banka havalesi olarak da bilinen bu yöntem, bir bilgisayar ağı kullanarak aynı bankada bulunan farklı hesaplar arasında para transferi yapılmasıdır. EFT den farklı işlemin hafta sonu resmi tatil veya herhangi bir özel gün kısıtlaması olmamasıdır. Yapılan para havalesi göndericinin işlemi tamamlamasından sonra alıcı istediği an o paraya ulaşabilir ve kullanabilir. Banka havalesi yapmak için alıcının IBAN’ı veya şube ve hesap numarası, adı ve soyadı ve transfer edilmesi istenen para tutarı bilgileri gereklidir. En önemli fark banka, Havale işleminde aynı banka üzerinden işlem yaparken EFT’de farklı bankalar üzerinde işlem yapıyorsunuz. Bu da yapacağınız işlemin süresini belirlemiş oluyor. EFT’de bankaların mesai saatini beklemeniz gerekirken havale işlemlerini dilediğiniz her an gerçekleştirebiliyorsunuz. Peki ATM’den havale ve EFT nasıl yapılır?

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Havale ve EFT Nedir? Arasında ki Farklar Nelerdir?

ATM’den Havale Yapılırken İzlenecek Adımlar Nelerdir?

Kartınıza ait şifreyi girdikten sonra ana menüde yer alan ‘para transferi’ ya da ‘para gönderme’ seçeneğine tıklayınız.

‘Banka hesabı’ sekmesini bularak, istenilen bilgileri doğru şekilde giriniz. Bu bilgiler T.C. kimlik numarası, IBAN veya hesap numarası içereceği için doğruluklarını kontrol etmeniz; işlemin doğruluğu için çok önemlidir.

Havale onayını verdiğinizde işlem tamamlanacaktır.

ATM’den EFT yapılırken izlenecek adımlar nelerdir?

ATM üzerinden EFT yapmak için yine bankanıza ait bir ATM bulmanız gerekir. Sırayla şu işlemleri takip etmelisiniz:

‘Para gönderme’ veya ‘para transferi’ seçeneğini işaretledikten sonra gelen sekmelerde ‘Başka banka hesabına’ ya da ‘EFT’ yazılarını bulmanız gerekmektedir.

IBAN ve T.C. kimlik numarasını girdikten sonra onay kutucuğunu işaretleyiniz. Bu sayede EFT işleminiz kolaylıkla tamamlanacaktır.

Göz Atabilirsiniz;

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Havale Kaç Dakikada Hesaba Geçer?

Bazı Bankaların 2019 Yılına Ait Havale Ücret Bilgileri

Bankaların havale eft ücretleri ne kadar

ATM’den yapılan Havale ve EFT işlemlerinde ücret duruma göre alınır. Havale işlemi aynı bankanın şubeleri arasında olduğu için genel olarak ücret talep edilmez. Ücret alan bankalar ise oldukça düşük bir ücret kesecektir.  Ancak EFT işlemi bankalar arasında yapıldığı için EFT işlemi sırasında belirli bir miktarda ücret alınır. Havale ve EFT işlemleri bankaların ATM’leri üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Yine de bu tür işlemlerin yapılabilmesi için kullanılacak en kolay yöntem kesinlikle internet bankacılığı ya da mobil bankacılık uygulamasıdır.

 

Banka ATM Havale (TL) Şube Havale (TL)
Ziraat Bankası 7 TL 10 TL
İş Bankası 11 TL 12 TL
Yapı Kredi 12 TL 60 TL
Akbank 15 TL 44 TL
Garanti 12 TL 44 TL
Vakıfbank 12 TL 40 TL
Şekerbank 10 TL 18 TL
ING 8 TL 60 TL
QNB Finansbank 9 TL 40 TL
TEB 4 TL 34 TL
Denizbank 10 TL 40 TL
Albaraka 0 TL 11 TL
Fibabanka 11 TL 11 TL
Odeabank 4,9 TL 30 TL
Türkiye Finans 0 TL 40 TL
HSBC 8 TL 35 TL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz